Disponibili 24/7 pentru servicii de urgenta DDD doar cu programare

Ce este DERATIZAREA (servicii profesionale DDD-deratizare,dezinsectie,dezinfectie)

Deratizarea reprezinta un complex de masuri aplicate permanent in scopul distrugerii rozatoarelor daunatoare (soareci,sobolani) si mentinerii acestora
la un nivel numeric redus.
Deratizarea-distrugerea rozatoarelor daunatoare-are un rol deosebit de important deoarece acestea constituie un permanent pericol de boli si pierderi economice.
Rozatoarele sunt mamiferele cele mai numeroase si mai raspnadite,reprezentand o treime din fauna globului pamantesc.
Prolificitatea este mare datorita maturitatii sexuale timpurii (1.5-3 luni),perioada de gestatie scurta (16-21 zile),fatari frecvente pe an (2-8/an),
cu un numar mare de pui la fatare (4-12),existand posibilitatea de reproducere a primelor generatii chiar in primul an de viata.Longevitatea este de 2-4 ani.
Principalele rozatoare de la noi sunt :
-sobolanul cenusiu-sobolan de casa;
-soarecele de misuna-specia albastra a soarecelui de casa;
-soarecele de padure.

 

Deratizarea previne si combate transmisia unor boli de catre rozatoare,prin muscatura sau contact.
Pericolul mare pe care il reprezinta rozatoarele daunatoare, soareci si sobolani, consta in aceea ca acestea provoaca numeroase pagube materiale si reprezinta un pericol deosebit pentru sanatate.
Rolul rozatoarelor in transmiterea unui numar mare de boli bacteriene,virotice si parazitare,atat la om cat si la animale,este bine cunoscut.

Soarecii ,dar mai ales sobolanii,sunt rezervoare de infectie si vectori, raspandind trichineloza, leptospiroza, bruceloza, febra aftoasa, gastroenterita
virotica, antraxul, turbarea, toxiinfectiile alimentare,etc.
La acestea se aduga faptul ca sobolanii si soarecii distrug,polueaza si fac inutilizabile mult mai multe alimente, instalatii, spatii,decat alimente consumate, facand astfel ca pierderile provocate de ei sa devina inestimabile.