Disponibili 24/7 pentru servicii de urgenta DDD doar cu programare

Ce este DEZINSECTIA (servicii profesionale DDD-deratizare,dezinsectie,dezinfectie)

Dezinsectia este ansamblul mijloacelor si metodelor de prevenire si combatere a artropodelor,care vehiculeaza si transmit(direct sau indirect) boli
infecto-contagioase si parazitare pentru om si animale.
Speciile de insecte cele mai des intalnite in acest domeniu de activitate sunt:

- gandacul rosu de bucatarie
- gandacul negru de bucatarie
- musca
- tantarul
- plosnita de casa
- plosnita porumbeilor

- molia de haine
- greierele de casa
- puricele de om
- paianjenul de casa
- viespea
- furnica neagra
- molia covoarelor

Din punct de vedere practic,dezinsectia este de doua feluri: -preventiva (profilactica) care are scopul de a impiedica inmultirea si raspandirea daunatorilor,prin crearea de conditii nefavorabile dezvoltarii acestora.

 

trebuie sa aiba caracter permanent , de preferinta la 3 luni. -curativa (terapeutica sau de combatere) in focar,care urmareste distrugerea si indepartarea insectelor si artropodelor din unitatea asupra careia se actioneaza;ea se realizeaza la intervale repetate de 10-14 zile pentru distrugerea focarelor,fiind apoi urmata de dezinsectia profilactica.

 

Primejdia mare pe care o prezinta insectele daunatoare se datoreaza puterii mari de reproducere si voracitatii lor exagerate. Pagubele materiale se realizeaza prin transmiterea de boli atat la culturi cat si la animale. Iata cateva boli propagate de insecte,fie prin intepatura,fie prin contact cu animalele:febra recurenta, tifosul exantemic, tuberculoza, ciuma, malaria, afectiuni cutanate,dermatoze,iritatii ale mucoaselor oculare, toxiinfectii alimentare, viroze,etc.